dc.contributor.author | Nilsen, Silje Marie Mørk | |
dc.contributor.author | Helland, Trine | |
dc.date.accessioned | 2013-06-19T08:37:27Z | |
dc.date.available | 2013-06-19T08:37:27Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/141511 | |
dc.description | Studentarbeid i sykepleie (bachelorgrad) - Universitetet i Nordland, 2013 | |
dc.description.abstract | I denne oppgaven har vi valgt å skrive om ernæring til mennesker med demenssykdom. Problemstillingen vår er « Hvordan kan sykepleiere i sykehjem dekke ernæringsbehovet til mennesker med demenssykdom?». Formålet med oppgaven er å få bedre innsikt i hvilke tiltak sykepleieren kan benytte seg av i arbeidet med ernæring. For å finne svar på problemstillingen har vi valgt å bruke litteraturstudie som metode.
I oppgaven har vi en teoridel hvor vi tar for oss relevant teori i forhold til oppgavens tema og vi har deretter en drøftingsdel hvor vi drøfter teori opp mot forskningsfunn. Underveis har vi brukt Kari Martinsens omsorgsfilosofi, og vi har sett tiltakene ut i fra hennes syn på sykepleie. Oppgaven konkluderer med at det finnes mange enkle og lett gjennomførbare tiltak i forhold til ernæringsarbeid på sykehjem, men for at sykepleieren skal forstå viktigheten og prioritere dette i arbeidet trenger man kunnskap og gode holdninger. | no_NO |
dc.language.iso | nob | no_NO |
dc.publisher | Universitetet i Nordland | no_NO |
dc.subject | sykepleie | no_NO |
dc.title | Ernæring og demens : hvordan kan sykepleiere i sykehjem dekke ernæringsbehovet til mennesker med demenssykdom? | no_NO |
dc.type | Bachelor thesis | no_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Medical disciplines: 700::Health sciences: 800::Nursing science: 808 | no_NO |
dc.source.pagenumber | 48 | no_NO |