dc.contributor.author | Nydal, Kjersti Fossum | |
dc.date.accessioned | 2013-08-15T12:36:51Z | |
dc.date.available | 2013-08-15T12:36:51Z | |
dc.date.issued | 2013-08-15 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/146543 | |
dc.description.abstract | Hensikt: Å belyse hvordan sykepleiere kan oppdage og forebygge underernæring på sykehjem, med mål om at eldre på sykehjem skal ha det godt og unngå unødvendige komplikasjoner og lidelse som følge av underernæring. Denne litteraturstudien avdekket fire temaer. Mangel på kunnskap om ernæring fører til at underernærte pasienter og pasienter i risikosonen ikke blir identifisert, personer i ernæringsmessig risiko blir identifisert, helsepersonell må veie og screene pasienter for å oppdage underernæring og bruk av ernæringstiltak for å forebygge og redusere utvikling av underernæring. | no_NO |
dc.language.iso | nob | no_NO |
dc.subject | Eldre, underernæring | no_NO |
dc.subject | kunnskapsbasert praksis | no_NO |
dc.subject | sykehjem | no_NO |
dc.subject | forebygging | no_NO |
dc.title | Eldre og underernæring. Forebygging av underernæring hos eldre i sykehjem ved bruk av kunnskapsbasert praksis. | no_NO |
dc.title.alternative | Elderly and malnutrition. The prevention of malnutrition through evidence-based practice among the elderly living in nursing homes | no_NO |
dc.type | Bachelor thesis | no_NO |
dc.source.pagenumber | 45 s. | no_NO |