Ernæring hos mennesker med KOLS
dc.contributor.author | Hopen, Julie | |
dc.date.accessioned | 2013-08-16T07:49:06Z | |
dc.date.available | 2013-08-16T07:49:06Z | |
dc.date.issued | 2013-08-16 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/146571 | |
dc.description.abstract | Lav BMI kunne relateres til dårligere lungefunksjon, høyere depresjonsscore, økt forekomst av dyspné, dårligere fysisk kapasitet og økt risiko for sykdomsprogresjon og død. Frukt og grønnsaker førte til bedring av lungefunksjon og redusert oksidativt stress. Bearbeidet kjøtt viste seg å gi en forverring av symptomer. Total mengde energi inntak kunne relateres til BODE, MMRC og 6MWD. Ernæringssupplement viste seg å være effektivt med tanke på å øke energiinntaket. | no_NO |
dc.language.iso | nob | no_NO |
dc.subject | Ernæring | no_NO |
dc.subject | KOLS | no_NO |
dc.title | Ernæring hos mennesker med KOLS | no_NO |
dc.title.alternative | Nutrition in people with COPD | no_NO |
dc.type | Bachelor thesis | no_NO |
dc.source.pagenumber | 38 s. | no_NO |
Tilhørende fil(er)
Denne innførselen finnes i følgende samling(er)
-
Bachelor sykepleie [196]